Kukuřičná nádivka
Suroviny
- 300 g Chléb celozrnný pšeničný
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 85.3 mg
 - Draslík 329.1 mg
 - Vláknina 14973.8 mg
 - Vitamín A 14973.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kukuřičný nebo celozrnný chléb nakrájíme na kostky a nasucho opečeme na pánvi nebo na plechu dozlatova. Necháme vychladnout a vsypeme do mísy.
 - 
                                2
V pánvi na 60 g másla smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou papriku asi 5 minut. Přidáme nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.
 - 
                                3
Obsah pánve přesuneme ke chlebu v míse. Vmícháme nasekanou čerstvou šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme. Vlijeme rozšlehané vejce, vývar a vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Směs vložíme do máslem vymazané obdélníkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                5
Nádivku podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                