Palačinky s rizotem
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 60 g Květák
 - 0.8 g Máslo čerstvé
 - 250 g Rýže dušená
 - 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Paprika červená
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Olej olivový
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 754 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 160.4 mg
 - Draslík 298.6 mg
 - Vláknina 5080 mg
 - Vitamín A 5080 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno a květák rozebereme na malé růžičky. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme žampiony, krátce orestujeme, přidáme cibuli, papriky, květák, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a 5 minut povaříme. Přimícháme scezený hrášek, dušenou rýži, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                2
V míse vymícháme těsto na palačinky z mouky, vejce, mléka a žloutku.
 - 
                                3
V jiné pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme čtyři palačinky dozlatova.
 - 
                                4
Rozdělíme je na talíře, svineme do kornoutku, naplníme rizotem a ihned podáváme.