Zeleninové smažené nudle
Suroviny
- 125 g Brokolice
 - 75 g Bambusové výhonky
 - 350 g Nudle vaječné
 - 2 kávová lžička Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Badyán
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.18 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 74.2 mg
 - Draslík 565.4 mg
 - Vláknina 13087.5 mg
 - Vitamín A 13087.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty. Poté scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku, než je budeme potřebovat.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme rozetřený česnek a badyán a smažíme 30 vteřin. Přidáme nakrájenou mrkev, pokrájenou papriku, cibuli, bambusové výhonky, brokolici, řapík celeru a smažíme 2 minuty. Přidáme do woku zeleninový vývar, sójovou omáčku a povaříme 5 minut.
 - 
                                3
Olej na smažení rozpálíme a tvoříme z nudlí chomáčky, které po obou stranách osmahneme.
 - 
                                4
Smícháme vodu a solamyl a vmícháme do pánve. Přivedeme k varu.
 - 
                                5
Nudle dáme na mísu, dáme na ně zeleninu a ihned podáváme.