Ryba v ostré kokosové omáčce
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
 - 300 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 1290.8 mg
 - Vláknina 5655.8 mg
 - Vitamín A 5655.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Za občasného míchání podusíme asi 20 minut. Směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní kokosové mléko a rajčatový protlak. Znovu přivedeme k varu.
 - 
                                2
Příprava salsy: Oloupané, nadrobno nakrájené rajče smícháme v misce s nasekanou cibulí, nasekaným česnekem, vinným octem, limetkovou šťávou, slunečnicovým olejem, nasekanou petrželkou a chilli omáčkou.
 - 
                                3
Do omáčky se zeleninou vložíme omyté, na širší pruhy nakrájené porce ryby a zvolna vaříme 5-10 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm upravíme na servírovací mísu a posypeme nasekaným koriandrem. Salsu podáváme v misce zvlášť.