Omáčka na pizzu
Suroviny
- 80 g Protlak rajčatový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.25 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.25 kávová lžička Bazalka sušená
 - 1 kávová lžička Víno madeira
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 367.7 mg
 - Vláknina 4637 mg
 - Vitamín A 4637 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přimícháme česnek s paprikou a minutku smažíme. Poté vmícháme rajčata a za stálého míchání necháme zredukovat tekutinu. K rajčatům zamícháme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, tymián, oregano, bazalku, bobkový list, madeiru a worcester. Dobře promícháme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Ze směsi odstraníme bobkový list a můžeme natřít na těsto.