Chalupářské zapékané špagety

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Paprika zelená
  • 6 ks Rajčata
  • 5 l Voda pitná
  • 20 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 balení Hovězí ve vlastní šťávě
  • 1 hrnek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce sádlo
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 953 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 601.4 mg
  • Vláknina 8632.5 mg
  • Vitamín A 8632.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajčata a necháme podusit( pro usnadnění je možné použít zeleninové lečo). Do směsi přidáme houby a na kostky nakrájené maso z konzervy. Osolíme, okořeníme a necháme prohřát. Mezitím v hrnci v osolené vodě uvaříme špagety - stačí 8 minut. Maso-zeleninovou směs promícháme se špagetami a vysypeme do pekáče vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou. Povrch posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C.

Komentáře k receptu