Hranolky z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1032.5 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně dlouhé hranolky (nejlepším pomocníkem je na nakrájení hranolek přímo specializovaný kráječ, ale hranolky se dají nakrájet i v ruce nožem). Po té brambory pořádně propláchneme vodou. Plech vyložíme pečícím papírem, nasypeme na něho hranolky a zalijeme olejem. Pečeme do růžova. Popřípadě pokud se nám hranolky nebudou zdát hotové, stačí ochutnat (pozor, přímo vytažené z trouby pálí!). Podle chuti poznáme, zda jsou ještě syrové nebo již hotové. Upečené hranolky osolíme dle chuti.