Dlouhé fusilli s pórkem
Suroviny
- 125 g Pancetta
 - 500 g Těstoviny Fusilli
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 12006.4 mg
 - Draslík 252.6 mg
 - Vláknina 10363.2 mg
 - Vitamín A 10363.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek,ze kterého jsme odstranily vnější listy a odkrojily zelenou část nakrájíme na kolečka a odložíme stranou.
 - 
                                2
Na velkou pánev dáme rozehřát máslo a olej.Přidáme najemno nakrájenou cibuli,najemno nakrájený česnek.Restujeme dokud cibule nemá zlatou barvu.Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a restujeme dokud nezhnědne.Přidáme nakrájený pórek a vřící vodu a dusíme dokud pórek nezměkne.Osolíme a opepříme podle chuti.Přidáme žloutky a trochu cukru a důkladně promícháme.Odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Mezitím jsme uvařili fusilli dle návodu.Scezené a dobře okapané dáme do nahřáté mísy,přelijeme omáčkou,dobře promícháme.Posypeme nastrouhaným pecorinem a podávávme.