Ostrý zelný salát
Suroviny
- 700 g Zelí hlávkové bílé
 - 100 g Houby čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 0.5 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 958.3 mg
 - Vláknina 31450.2 mg
 - Vitamín A 31450.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou, scedíme a po okapání dáme do hlubší mísy.
 - 
                                2
Na oleji osmahneme zrnka pepře, odstavíme, vmícháme chilli koření a ihned přecedíme na zelí.
 - 
                                3
Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme v troše vody a necháme okapat. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky a spolu s houbami přidáme k zelí.
 - 
                                4
Salát osolíme, osladíme, okyselíme a dobře promícháme. Necháme chvíli v chladu proležet.