Chřest se žampiony
Suroviny
- 5.6 g Máslo čerstvé
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Chřest sterilovaný
 - 1 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Bujón hovězí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 15.5 mg
 - Draslík 252.2 mg
 - Vláknina 3182.3 mg
 - Vitamín A 3182.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, pokapeme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Poprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a rozmícháme. Přidáme trochu bujónu a krátce povaříme.
 - 
                                2
Do omáčky vlijeme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.
 - 
                                3
Chřest ohřejeme v nálevu, scedíme a osušíme na utěrce. Rozdělíme na talíře, polijeme žampionovou omáčkou, ozdobíme kroužky papriky.
 - 
                                4
Podáváme jako teplý předkrm.