Polévka bramborová zimní
Suroviny
- 100 g Petržel kořen
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Houby čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Pórek
 - 0.25 ks Zázvor celý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Majoránka
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Krupky trhané
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 642.1 mg
 - Vláknina 10199.1 mg
 - Vitamín A 10199.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), omyté krupky a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.
 - 
                                2
Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.
 - 
                                3
Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.