Dušené hřiby po baskicku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 7 mg
- Draslík 589.8 mg
- Vláknina 1862.3 mg
- Vitamín A 1862.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi, přisypeme houby a trochu směsi česneku s petrželí. Dusíme na mírném ohni. Jakmile houby pustí přebytečnou vodu, zvýšíme teplotu a necháme jí odpařit. 
- 
                                2Poté vmícháme zbytek petržele a česneku, osolíme a opepříme. 
- 
                                3Servírujeme s pečivem jako předkrm. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        