Krabí ravioli s liškami
Suroviny
- 200 g Lišky čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 150 g Brambory
 - 150 g Krab nakládaný
 - 10 g Petržel - nať
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř bílý
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1147 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 341.1 mg
 - Draslík 397.1 mg
 - Vláknina 8270 mg
 - Vitamín A 8270 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaděláme těsto, a když je hladké, zabalíme ho do průhledné fólie
 - 
                                2
a necháme 30 minut odpočinout. Brambory uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Brambory oloupeme a rozmačkáme, přidáme scezené krabí maso, nadrobno nasekanou petrželku, olej a ochutíme špetkou soli a bílým pepřem. Směs lehce promícháme.
 - 
                                4
Z těsta vyválíme plát a vytvoříme ravioli. Houby podusíme na pánvi s olejem a česnekem a ochutíme lístky tymiánu.
 - 
                                5
Ravioli uvaříme, krátce ohřejeme na pánvi s omáčkou.