Hřiby á la bordelaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 16.3 mg
 - Draslík 770.9 mg
 - Vláknina 2271.5 mg
 - Vitamín A 2271.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou.
 - 
                                3
Občas promícháme.
 - 
                                4
Dušené houby necháme dobře okapat.
 - 
                                5
Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno.
 - 
                                6
Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby.
 - 
                                7
Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut.
 - 
                                8
Ihned podáváme.