Zapečené tagliatelle s masem a houbami
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 100 g Houby čerstvé
 - 20 g Strouhanka
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 3 g Pepř cayenský
 - 150 g Cibulka jarní
 - 380 g Telecí maso mleté
 - 350 g Mleté kuřecí maso
 - 100 g Tagliatelle
 - 60 ml Smetana zakysaná 14%
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 669 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 184.5 mg
 - Draslík 561.7 mg
 - Vláknina 3731.7 mg
 - Vitamín A 3731.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
 - 
                                2
Strouhanku namočíme do vína. Potom ji smícháme s kuřecím a telecím mletým masem, česnekem, nakrájenými houbami, vejcem, muškátovým oříškem, cayenským a černým pepřem a solí. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulky, petrželku a znovu promícháme.
 - 
                                3
Polovinu masové směsi upravíme rukama do formy na biskupský chlebíček. Po celé délce vytvoříme prohlubeň, do níž vložíme těstoviny a navrch dáme zbylou masovou směs. Pečeme 50-60 minut. Během pečení 2x odebereme přebytečný tuk a šťávu. Před nakrájením na plátky necháme pokrm mírně vychladnout.