Bucatini s liškami
Suroviny
- 280 g Těstoviny Bucatini
 - 250 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Cibule
 - 30 g Bazalka
 - 100 g Oříšky piniové
 - 35 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 250 g Lišky čerstvé
 - 125 ml Víno bílé
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 125 ml Vývar zeleninový
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 827 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 150.3 mg
 - Draslík 573.2 mg
 - Vláknina 8055 mg
 - Vitamín A 8055 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.