Rýže s kaštany a houbami na česneku
Suroviny
- 14 g Cibule
 - 360 g Rýže loupaná
 - 6 g Sůl
 - 5.5 g Česnek
 - 37 g Žampiony čerstvé
 - 10 g Oříšky piniové
 - 60 g Kaštany jedlé
 - 90 g Lepkavá rýže
 - 30 g Fazole
 - 25 g Ženšen
 - 24 g Ginkgo
 - 54 ml Omáčka sójová
 - 600 ml Voda pitná
 - 8 ml Olej sezamový
 - 0.125 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
 - Sacharidy 190 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1194 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 179 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 515.8 mg
 - Vláknina 13602.6 mg
 - Vitamín A 13602.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji potom 10 minut odkapávat. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 3 hodiny máčet. Kaštany oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky tak, abychom zachovali tvar hub.
 - 
                                2
Piniové oříšky oloupeme a osušíme utěrkou. Ženšen omyjme, odkrojíme vrchní část a nakrájíme jej na plátky. Červený pepř nameleme na mlýnku na koření.
 - 
                                3
Do hlubšího hrnce dáme připravenou rýži, fazole, kousky kaštanů, plátky hub a ženšenu a vše zalijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme směs ještě
 - 
                                4
3 minuty. Potom snížíme teplotu a přidáme kousky ginkgo, piniové oříšky a vaříme dalších 10 minut.
 - 
                                5
Po těchto 10 minutách je pokrm hotový. Necháme ještě dalších 10 minut odstát v hrnci. Pokrm podáváme horký, v miskách, přelitý kořenící omáčkou.
 - 
                                6
Kořenící omáčka:
 - 
                                7
Sojovou omáčku smícháme se sekanou cibulkou, nasekaným česnekem, mletým červeným pepřem, sezamovou solí, černým mletým pepřem a sezamovým olejem.