Husí stehna s hříbky v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 364.7 mg
 - Vláknina 6443.5 mg
 - Vitamín A 6443.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá husí stehna nasekáme na porce, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě s očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninou a s celým pepřem. Během dušení maso podléváme vodou, aby bylo pod hladinou.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme a podušenou zeleninu přecedíme do kastrolu na propláchnutou rýži - vývaru musí být 1,5x víc než rýže.
 - 
                                3
Do rýže vmícháme očištěné, nakrájené hříbky, opepříme, vložíme porce husy a dusíme v mírně vyhřáté troubě doměkka.