Mušle se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 2072 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 1636.4 mg
 - Vláknina 6516 mg
 - Vitamín A 6516 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z konzervy přes cedník vysypeme mušle, hodně malé žampiony ponecháme vcelku, větší překrájíme na půlky, posekáme 6 šalotek, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké proužky nakrájíme 1 červenou chilli papričku a na jemno posekáme 4 lžíce petrželové nati.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na rozpuštěném másle smažíme žampiony, utřený česnek a šalotky, po 4 - 5 minutách vše vyjmeme z pánve a odložíme. V pánvi potom smažíme okapané mušle 2 - 3 minuty do měkka, vyjmeme je z pánve a rovněž uložíme stranou. Do pánve nakonec nalijeme suché bílé víno, přimícháme 3 lžíce petrželky s chilli papričkou a na prudkém ohni vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Potom do pánve vrátíme mušle s houbami, směs dosolíme, promícháme a ještě asi 2 minuty prohřejeme.
 - 
                                3
Pokrm servírujeme posypaný zbytkem sekané petrželky.