Žampionová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 942 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 15.4 mg
 - Draslík 723.1 mg
 - Vláknina 7339.8 mg
 - Vitamín A 7339.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme na jemno.
 - 
                                2
Žampiony omyjeme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, pokrájíme na tenké plátky. Petrželku a pažitku opláchneme, nasekáme na jemno, polovinu smícháme v misce se sýrem.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme žampiony, promícháme, na prudkém ohni 5 minut dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, promícháme, přivedeme k varu, vmícháme sýr s bylinkami a vaříme dalších 5 minut. Polévku občas zamícháme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
 - 
                                4
Polévku podáváme posypanou zbylou pažitkou a petrželkou, vhodnou přílohou je pečivo.