Salát z hlívy ústřičné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 158 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 324.6 mg
 - Vláknina 16798.1 mg
 - Vitamín A 16798.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Za občasného míchání chvíli podusíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ještě 20 minut.
 - 
                                2
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Salát rozebereme na listy, omyjeme a rozložíme na talíře. Na salát upravíme dušenou hlívu.
 - 
                                4
Ihned podáváme.