Sázená vejce se žampionovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 645 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 496.1 mg
 - Draslík 1017 mg
 - Vláknina 8056.3 mg
 - Vitamín A 8056.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme, nakrájíme a osmažíme asi 3 minuty na 2 lžících oleje.
 - 
                                2
Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, dle chuti sůl, pepř, bobkový list a necháme dusit do změknutí rajčat a zhoustnutí.
 - 
                                3
V troubě opečeme na sucho plátky veky, potřeme je česnekem a poklademe čerstvě zhotovenými sázenými vejci.
 - 
                                4
Na talířích obložíme žampionovou směsí a ozdobíme petrželkou.