Smažené obalované žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1218 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 129 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 125.8 mg
- Draslík 445.7 mg
- Vláknina 3009.4 mg
- Vitamín A 3009.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 11.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, případně rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v mouce smíchané se solí, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
-
2
Obalené žampiony smažíme v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
-
3
Podáváme s různě upravenými bramborami.