Farmářský kotlet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1224 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 86.5 mg
- Draslík 261.2 mg
- Vláknina 3477.5 mg
- Vitamín A 3477.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme.
-
2
Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C.
-
3
Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci.