Farmářský kotlet

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Pórek
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Šunka selská
  • 600 g Vepřová kotleta s kostí
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1224 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 86.5 mg
  • Draslík 261.2 mg
  • Vláknina 3477.5 mg
  • Vitamín A 3477.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme.

  • 2

    Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C.

  • 3

    Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci.

Komentáře k receptu