Vídeňský řízek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Strouhanka
  • 60 g Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 4 plátek Citrony
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 74 mg
  • Vláknina 1534 mg
  • Vitamín A 1534 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky telecího opláchneme, osušíme a po krajích nařízneme. Plátky hodně rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji s máslem.

  • 2

    Servírujeme s plátkem citronu.

Komentáře k receptu