Steaky marinované v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 63.9 mg
  • Vláknina 792.5 mg
  • Vitamín A 792.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu v pánvi zkaramelizujeme cukr, přimícháme pivo, worcester, jemně rozdrcený česnek, čerstvě rozdrcený pepř, sůl.

  • 2

    Hovězí maso nakrájíme na plátky, ty pak vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny. Poté steaky zprudka z obou stran osmažíme na oleji.

Komentáře k receptu