Brambory s rajčaty a špekáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Brokolice
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Passata (drcená rajčata)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Brambory
  • 8 ks Špekáčky
  • 2 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 572 mg
  • Vláknina 8357.3 mg
  • Vitamín A 8357.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme špekáčky a opékáme je ze všech stran. Pokrájíme cibuli, přisypeme ke špekáčkům, necháme zpěnit, přilijeme rajčatový protlak a passatu.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na srpečky, brokolici na růžičky, brambory na tenké plátky a přidáme na pánev. Posypeme bazalkou, podlijeme vínem, dusíme 15 minut.

  • 3

    Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme jako hlavní chod.

Komentáře k receptu