Mleté maso s houbami v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 315 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Houby čerstvé
  • 1 šálek Rajčata
  • 1 šálek Fazole bílé
  • 0.5 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 184.8 mg
  • Draslík 1009.6 mg
  • Vláknina 13202.2 mg
  • Vitamín A 13202.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto z mouky, soli, vejce, mléka, necháme ho půl hodiny stát. Na pánvi s olejem smažíme mrkev a cibuli nakrájené na kostičky. Po pěti minutách vsypeme nakrájené houby. Po dalších dvou až třech minutách vmícháme maso a smažíme ho do hněda přibližně pět minut. Pak přidáme konzervovaná a nakrájená rajčata. Po patnácti minutách vmícháme pečené fazole, okořeníme a asi pět minut směs prohříváme.

  • 2

    Do formy na muffiny nebo yorkshirský pudink nalijeme olej a dáme ji do předehřáté trouby na 220 stupňů Celsia. Po pěti minutách nalijeme těsto do forem a pečeme kolem dvaceti minut.

  • 3

    Po vyjmutí každý pudink naplníme směsí z mletého masa a ozdobíme petrželí.

Komentáře k receptu