Chilli páj

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín římský
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 šálek Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 4 polévková lžíce Sýr Čedar
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 233.6 mg
  • Draslík 682.5 mg
  • Vláknina 8626.5 mg
  • Vitamín A 8626.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z polohrubé mouky, sádla, vajec a špetky soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout.

  • 2

    Těstem vyložíme kulatou koláčovou formu, vložíme do horké trouby a krátce předpečeme.

  • 3

    Na korpus naneseme masovou směs, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a koláč zapečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

  • 5

    Příprava masové směsi: Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a vmícháme loupaná nasekaná rajčata. Okořeníme kmínem, chilli kořením, tabascem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu