Burgundské hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 180 g Cibule
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Mrkev kořen
  • 1100 g Hovězí plec
  • 200 g Cibule perlová
  • 80 ml Olej olivový
  • 1000 ml Víno červené
  • 500 ml Voda pitná
  • 600 ml Vývar telecí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 953.9 mg
  • Vláknina 3973.8 mg
  • Vitamín A 3973.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme společně s masem na 2 cm velké kousky. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek a necháme marinovat 24 hodin v chladu.

  • 2

    30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.

  • 3

    Marinádu uvedeme k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme ji k masu a zelenině. Přidáme bylinky, 400 ml vývaru, sůl a pepř a zakryté dusíme 120 minut.

  • 4

    Maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Cibulky uvaříme ve vroucí vodě. Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, spaříme ve vroucí vodě a spolu s cibulkou přimícháme do omáčky.

Komentáře k receptu