Cibulová polévka s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 43.3 mg
 - Draslík 443.8 mg
 - Vláknina 4938.1 mg
 - Vitamín A 4938.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
 - 
                                3
Omyjeme a jemně nasekáme petrželovou nať, kterou horkou polévku před podáváním posypeme.