Koláčky s hovězím masem
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 400 g Listové těsto
 - 230 g Hříbky čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Olej olivový
 - 4.8 dl Víno červené
 - 4.8 dl Hovězí vývar základní
 - 1 kg Hovězí maso přední
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 560 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 164.2 mg
 - Draslík 1059.1 mg
 - Vláknina 5237 mg
 - Vitamín A 5237 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přední hovězí maso zbavíme tuku a blanek, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a drobně posekáme. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a krájíme na kostičky.
 - 
                                3
Ve větším hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a za stálého míchání restujeme z každé strany po 2 minutách do zlatova. Poté maso poprášíme moukou, promícháme, přimícháme rajčata s rajským protlakem, vše ochutíme solí, pepřem a smažíme asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, víno a pod poklicí dusíme minimálně 1 hodinu. Maso občas promícháme a bez poklice vaříme do měkka dalších 30 - 40 minut. Omáčka by měla být hustá.
 - 
                                4
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na placku o síle přibližně 4 mm.
 - 
                                5
Vezmeme 6 žáruvzdorných misek. Obrácenou miskou naznačíme v listovém těstu 6 koleček, ale vykrojíme je o 2 cm větší. Maso rozdělíme do misek, okraje (2 cm) těsta potřeme vodou a misky zakryjeme. Okraje těsta přilepíme zvenku na misky. Uprostřed každého koláčku utvoříme ostrým nožem malý křížek, zapíchneme do něj snítku tymiánu. Povrch koláčků potřeme rozšlehaným vajíčkem.
 - 
                                6
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova.