Pikantní hovězí guláš s pórkem
Suroviny
- 750 g Hovězí maso přední
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 1 hrst Mouka pšeničná hladká
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1231 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 116.3 mg
 - Draslík 1082.9 mg
 - Vláknina 4197.3 mg
 - Vitamín A 4197.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.
 - 
                                3
Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit.