Staročeské hovězí kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 800 g Hovězí maso přední
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 155.3 mg
  • Draslík 1136.5 mg
  • Vláknina 6325.8 mg
  • Vitamín A 6325.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kostky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo a za stálého míchání v něm osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a maso. Směs posypeme paprikou, přidáme kmín a majoránku, opepříme, osolíme, přilijeme pivo, přimícháme hořčici a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, přisypeme do hrnce nakrájená rajčata a dusíme, až jsou zcela měkká. Směs zahustíme chlebovou střídkou, promícháme, ještě krátce převaříme a podáváme.

Komentáře k receptu