Hovězí hrudí vařené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Kosti hovězí řídké
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 155.8 mg
  • Draslík 1202.2 mg
  • Vláknina 7203.7 mg
  • Vitamín A 7203.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme studenou vodu a vložíme do ní hovězí kosti. Povaříme je a potom vodu z nich slijeme.

  • 2

    Do hrnce ke kostem vlijeme další vodu a přidáme k ní maso. Počkáme, dokud nezačne voda vřít. Z povrchu odebíráme pěnu. Vsypeme do hrnce sůl a pepř, maso s kostmi vaříme ještě 90 minut.

  • 3

    Oškrábeme mrkev, celer a petržel a nakrájíme nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na polovinu. Přidáme pokrájenou mrkev, celer a petržel do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme ještě dalších 60 minut. Vpichem vyzkoušíme, je-li maso měkké. Pokud ano, vyndáme je a můžeme podávat.

Komentáře k receptu