Hovězí maso s omáčkou z loupaných rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso přední
  • 100 g Celer bulvový
  • 420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 1359.1 mg
  • Vláknina 17992.5 mg
  • Vitamín A 17992.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vodu s masem necháme jen probublávat. Přidáme k němu bobkový list, nové koření, celý pepř a celou očištěnou cibuli. Vaříme ho pomalu 1 hodinu.

  • 2

    Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a po hodině vaření zeleninu přidáme k masu, vývar dochutíme solí a vaříme další hodinu. Maso by mělo být měkké.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme do rendlíku. Do 500ml vývaru přimícháme konzervovaná loupaná rajčata, hřebíček a povaříme je při mírné teplotě asi 10 minut. Poté hřebíček vyjmeme, vzniklou rajčatovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme ji solí a cukrem. Vložíme do omáčky na plátky nakrájené maso a prohřejeme ho.

  • 4

    Na talíře dáme plátky masa, přelijeme je rajčatovou omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu