Marinované roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 100 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2031 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 211 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 528.6 mg
 - Vláknina 1098.9 mg
 - Vitamín A 1098.9 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 17.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích několikrát nařízneme. Roštěnky vložíme do připravené marinády tak, aby se celé marinádou obalily. Necháme několik hodin v chladničce, nejlépe do druhého dne.
 - 
                                2
Roštěnky vyjmeme, osušíme utěrkou a na pánvi na oleji smažíme po každé straně asi 5 minut. Před podáváním maso osolíme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.
 - 
                                4
Příprava marinády: Promícháme olej s vinným octem, kečupem, worcesterem, hořčicí, nastrouhanou cibulí, utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a nasekanou petrželkou.