Hovězí na koření, šunce a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Houby čerstvé
  • 500 g Zelenina kořenová
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno červené
  • 80 ml Olej stolní
  • 150 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Šunka uzená
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 9202 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 242.7 mg
  • Draslík 391 mg
  • Vláknina 7954.5 mg
  • Vitamín A 7954.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky nasekáme, jalovec rozdrtíme a obojí smícháme s hořčicí, kořením a 20 ml oleje. Dobře promícháme, směsí potřeme maso, které položíme na šunky na alobalu naskládané tak, aby se překrývaly. Vše zabalíme jako roládu a necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.

  • 2

    Maso poté uložíme do pekáče bez alobalu a pokapeme 60 ml oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, houby, cibuli, česnek, bobkový list a víno.

  • 3

    Maso pečeme 1 a 1/2 hodiny na 180 °C a průběžně ho podléváme vlastní šťávou a přiléváme bujón. Maso po upečení vyndáme a ze směsi v pekáči odstraníme bobkový list. Výpek se zeleninou rozmixujeme a se smetanou, solí a pepřem krátce povaříme.

  • 4

    Hovězí podáváme nakrájené na plátky s omáčkou.

Komentáře k receptu