Hovězí plátky v houbové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 813 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 139.2 mg
 - Draslík 322.7 mg
 - Vláknina 4810 mg
 - Vitamín A 4810 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polovině připravené mouky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájené houby, plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit asi 40 minut, podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                3
Když je maso měkké zalijeme vše smetanou s rozmíchanou moukou, dosolíme a necháme povařit do zhoustnutí.