Rostbíf s pečenou zeleninou
Suroviny
- 380 g Cuketa
 - 250 g Lilek
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 250 g Fenykl sladký - hlíza
 - 180 g Paprika žlutá
 - 180 g Paprika červená
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olivová pasta černá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 1358.3 mg
 - Vláknina 10346 mg
 - Vitamín A 10346 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso potřeme pastou z tmavých oliv a obalíme v roztlučeném pepři.
 - 
                                2
Na pekáč vlijeme olej a v předehřáté troubě jej při 230 °C rozehřejeme.
 - 
                                3
Používáme-li teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa, maso položíme na pekáč a 20 minut pečeme.
 - 
                                4
Stáhneme oheň na 220°C a pečeme podle chuti: krvavé maso 15 minut, středně upečené 20 minut, dobře propečené 25 minut. Podle teploměru je to 60°C, 70°C a 75°C. Maso necháme vychladnout.
 - 
                                5
Připravíme salát z opečené zeleniny: do velké mísy nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený lilek, cukety, fenykl, červenou a žlutou papriku a zeleninu s olejem, zlehka mícháme.
 - 
                                6
Zeleninu dáme na pekáč, dochutíme pepřem a solí a 30 minut doměkka pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení zeleninu jednou obrátíme. Necháme vychladnout, potom ji promícháme s balsamikovým octem.
 - 
                                7
Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se salátem z opečené zeleniny, zdobíme petrželovou natí.