Steak Kleopatra
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Koňak Armaňak
 - 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 886 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 664.2 mg
 - Vláknina 1476 mg
 - Vitamín A 1476 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky masa dáme mezi mikrotenovou fólii a naklepeme je na sílu 5 mm. Osolíme je.
 - 
                                2
Rozpálíme v oleji máslo. Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé strany opečeme dohněda. Sejmeme je z pánve a přikryjeme alobalem, aby nevychladly.
 - 
                                3
Na pánev dáme nakrájenou cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty dusíme.
 - 
                                4
Maso vrátíme na pánev a flambujeme je s koňakem. Když plameny dohasnou, steaky podáváme.