Vdolečky s naloženým masem, olivami a čatní
Suroviny
- 185 g Cukr krupice
 - 125 g Sůl
 - 200 g Hovězí maso zadní
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Chutney mangové
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 12 ks Olivy černé
 - 0.25 l Mléko - podmáslí
 - 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 2756 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 30.4 mg
 - Vláknina 5088.3 mg
 - Vitamín A 5088.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tymiánových snítek odrolíme lístky. Několik celých větviček ponecháme na ozdobu.
 - 
                                2
V mělké míse promícháme cukr, sůl a mletý pepř s tymiánovými lístky. Ve směsi důkladně obalíme špalek hovězího masa (svíčková nebo roštěnec) zbaveného tuku tak, aby se na něm z nakládací směsi vytvořil souvislý povlak. Maso pak přendáme na hluboký talíř, přikryjeme a uložíme do chladničky na 24 hodin.
 - 
                                3
Poté maso z chladničky vyjmeme a dobře z něho odstraníme bylinkovou kůru. Maso napříč rozřízneme na dva díly, které vložíme do mrazáku. Po deseti minutách maso vyjmeme a velmi ostrým nožem z něho nakrájíme tenoučké plátky, které položíme na talíř a dáme přikryté ještě chladit.
 - 
                                4
V zadělávací míse smícháme mouku a prášek do pečiva se špetkou soli, přidáme najemno posekané černé olivy, nasekanou čerstvou bazalku a pepř. Vše dobře promícháme a ve směsi vytvoříme důlek. V malé míse rozšleháme podmáslí s hořčicí, které pak vlijeme do důlku v moučné směsi. Rychlým hnětením připravíme jemné těsto, které vyklopíme na pomoučený vál, kde ho krátce ještě rukama dobře dohladka prohněteme.
 - 
                                5
Z těsta vyválíme plát silný asi 2 cm, z kterého vykrajovátkem o průměru asi 4 cm vykrájíme malé vdolečky. Ty těsně vedle sebe vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 210 °C a vdolečky pečeme 10-12 minut dozlatova. Upečené přemístíme na děrovanou podložku a zvolna necháme vychladnout.
 - 
                                6
Před servírováním vdolečky rozkrojíme a namažeme trochou mangového chutney (lze podle chuti nahradit libovolným druhem chutney), navrch položíme plátek naloženého masa a ozdobíme snítkou tymiánu.