Roštěná s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Víno červené
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 702 mg
  • Vláknina 3010.5 mg
  • Vitamín A 3010.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 3

    Plátky masa po obou stranách prudce osmažíme na másle s olejem, vyjmeme na mísu a udržíme teplé.

  • 4

    Ve výpeku osmažíme cibuli s paprikami, přimícháme kečup, worcester, víno a na mírném plameni dusíme, až se omáčka mírně zredukuje.

  • 5

    Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu