Závitky z roštěné
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 180 g Okurky nakládané
 - 180 g Šunkový salám
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 600 ml Voda pitná
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1102 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 86 g
 - Sodík 1340 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 384.8 mg
 - Draslík 859.9 mg
 - Vláknina 1963.1 mg
 - Vitamín A 1963.1 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnou nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme podélně na osminky, salám nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Plátky poklademe salámem, dílkem vejce, okurkou, zavineme a převážeme nití. Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Závitky vyjmeme, k cibuli přimícháme papriku, zamícháme, vrátíme do kastrolu závitky, zalijeme polovinou vývaru a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky obracíme a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
 - 
                                3
Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, promícháme a osmažíme. Mouku rozředíme zbylým vývarem a alespoň 15 minut dusíme za občasného míchání.
 - 
                                4
Do provařené omáčky zašleháme smetanu, prohřejeme a prolisujeme na závitky.