Roštěnky gratinované česnekovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Majolka
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 485.5 mg
  • Vláknina 197.3 mg
  • Vitamín A 197.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr najemno nastrouháme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

  • 2

    V misce prolisovaný česnek důkladně smícháme se solí, majolkou a nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme téměř doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem.

  • 5

    Upečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy nebo do pekáče, potřeme gratinovací směsí a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu