Rostbíf s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 856.1 mg
 - Vláknina 1726.5 mg
 - Vitamín A 1726.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a osušíme. Tučnější vrstvu na mase lehce nařízneme, maso pak opepříme a osolíme, pomažeme dijonskou hořčicí.
 - 
                                2
Do velkého pekáče nalijeme vařící vodu, vložíme pečicí rošt a na něj položíme maso tučnou částí nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 stupňů.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a ta položíme na maso. Teplotu v troubě snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut, až má maso růžovou barvu.
 - 
                                4
Potom z masa odstraníme cibuli, maso zabalíme do alobalu a necháme několik hodin zcela vychladnout. Během první hodiny je každých 10 minut obracíme.
 - 
                                5
Před podáváním z masa odstraníme tučnou část a rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky.