Závitky z roštěné plněné slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 592 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 134.5 mg
 - Draslík 611.6 mg
 - Vláknina 916.3 mg
 - Vitamín A 916.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme (nálev odložíme) a překrájíme.
 - 
                                2
Plátky masa poklademe slaninou a zelím. Zavineme, sepneme a obalíme v mouce.
 - 
                                3
Na pánvi na rozehřátém másle závitky osmažíme ze všech stran a vložíme do pekáče. Do výpeku na pánvi vlijeme trochu nálevu ze zelí, rozdrobenou kostku bujonu a provaříme. Poté nalijeme na závitky, zasypeme cibulí a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 140°C, až je maso měkké. Během pečení závitky obracíme a přeléváme výpekem.
 - 
                                4
Měkké závitky zbavíme jehel a přelijeme vypečenou šťávou.