Pikantní roštěná na paprice
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 566.4 mg
 - Vláknina 2031.8 mg
 - Vitamín A 2031.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, omyjeme ji studenou vodou a najemno nakrájíme.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osušíme a rozporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme sladkou i pálivou paprikou.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, pak vložíme plátky masa a po obou stranách je prudce opečeme. Do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                4
Když je maso měkké, posypeme šťávu moukou, přidáme nakrájenou feferonku, vše promícháme a ještě krátce převaříme. Omáčku dochutíme solí a s plátky masa podáváme.