Roštěnky orientale
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 300 g Houby čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Olej rostlinný
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Vývar z hovězích kostí
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Nové koření celé
 - 2 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 656 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 97 mg
 - Draslík 1116.7 mg
 - Vláknina 6650.3 mg
 - Vitamín A 6650.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme je, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, roštěnky vrátíme do kastrolu, přidáme 6 zrnek nového koření, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
 - 
                                3
Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme, poté osolíme a do měkka podusíme, nakonec smícháme s petrželovou natí.
 - 
                                4
Roštěnky urovnáme na talíře, na plátky masa navrstvíme dušené houby, přelijeme omáčkou a podáváme.