Hovězí plátky v omáčce z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Mozzarella
  • 150 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 špetka Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 1112.7 mg
  • Vláknina 9053 mg
  • Vitamín A 9053 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném olivovém oleji maso opečeme dozlatova. Potom plátky zalijeme předem připravenou domácí omáčkou z rajčat a přilijeme trochu vody.

  • 3

    Každý plátek masa obložíme dvěma plátky mozzarelly a posypeme špetkou oregana. Navrch položíme lístek bazalky.

  • 4

    Pánev dáme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme.

  • 5

    Italská omáčka z rajčat [61289]:

  • 6

    Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.

  • 7

    Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.

  • 8

    Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.

  • 9

    Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.

  • 10

    Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.

Komentáře k receptu