Hovězí plátky v omáčce z rajčat
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 500 g Rajčata
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Mozzarella
 - 150 ml Voda pitná
 - 50 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 hrst Bazalka
 - 2 špetka Oregano sušené
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 955 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 146.9 mg
 - Draslík 1112.7 mg
 - Vláknina 9053 mg
 - Vitamín A 9053 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném olivovém oleji maso opečeme dozlatova. Potom plátky zalijeme předem připravenou domácí omáčkou z rajčat a přilijeme trochu vody.
 - 
                                3
Každý plátek masa obložíme dvěma plátky mozzarelly a posypeme špetkou oregana. Navrch položíme lístek bazalky.
 - 
                                4
Pánev dáme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme.
 - 
                                5
Italská omáčka z rajčat [61289]:
 - 
                                6
Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.
 - 
                                7
Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
 - 
                                8
Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.
 - 
                                9
Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
 - 
                                10
Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.